dijous, 16 de juny de 2011

BOLES D'ARRÒS AMB CREMA D'ESPÀRRECS VERDS

Aquesta recepta és ideal per sorprendre als vostres convidats, aquestes boles es poden fer del que volgueu, en aquest cas poso uns ingredients especifics... imaginació al poder!
  
Necessitarem...
- Per fer les boles...
- 1/2 Kg d'arròs
- 1 Carbassó
- 1 Alberginia
- 2 Pastanagues ratllades
- 1 Ceba
- 1 Pebrot vermell
- Orenga
- Sal



Per la crema d'espàrrecs verds...

- 1 Manat d'espàrrecs verds
- 1 Ceba
- Fonoll


El-laboració....

Primer bullirem l'arròs i el deixarem refredar, l'apartarem. Seguidament farem un sofregit, la pecularietat és que posarem tot junt... la ceba tallada ben petita, junt també amb el carbassó i l'alberginia i les dues pastanagues ratllades sense oblidar el pebrot vermell. Ho deixarem a foc mig que vagi fent sense pressa, amb aquest plat la pressa no existeix. Quan ja ho veiem "potxat" hi incorporarem un raig de rom i un raig de vi blanc, junt ho deixarem fins que s'acabi de coure tot plegat, al final afegim l'orenga al vostre gust. Ho apartarem i ho deixarem refredar.

Mentre totes aquestes cosetes es van refredant farem la crema "mega" senzilla d'espàrrecs... sofregirem la ceba amb un raig d'oli, que ens quedi aquell color preciós que només la ceba sap donar a la nostre vista. Quan ja la tinguem al punt i afegirem els espàrrecs verds ( ben arreglats.... nets i tallats a la mida justa -treient la part més dura- ) ho deixarem uns cinc minuts i ho cobrirem d'aigua... afegirem sal i pebre. Ja cuits triturarem la crema...mmmmmmmmmmm!!!!!!!

Ara ja només ens quedarà mesclar l'arròs amb les verdures sofregides i farem boles, les anirem deixant en alguna safata pràctica. Quan ja les tinguem les anirem fregint amb abundant oli, tinguent en compte que després de fregir les posarem amb paper absorvent. Les posarem ja a una safata de forn.

I ara queda la part més xula de la recepta, vessar per sobre les boles, la crema d'espàrrecs ( tirant a poc espessa ).

Aiiiiii, quin plat!!!!! és deliciós.

Apunts;

Com he dit aquest plat es pot fer amb qualsevol cosa, la veritat, és un dels plats amb més imaginació per poguer portar a degustar als vostres amics i amigues!

En aquesta recepta hi aniria bé una vinagreta de xocolata.... us atreviu?