divendres, 17 de juny de 2011

CONILL AMB BOTIFARRA NEGRA

Aquest plat és una passada, una preciositat i a més et transporta a altres móns... exagerat? prove-ho!

Per fer aquest plat necessitarem...


- 1 Butifarra negra ( tamany normal )
- 2 Cebes
- 3 Tomàquets madurs
- 1 Conill tallat ( els hi dieu per guisar, a la botiga en qüestió )
- 1 Raig de ratafia
- Orenga

- Julivert picat


Ens hi posem? SOM-HI!

Aquest plat és molt senzill, molt, només cal posar-hi ganes...
Començarem enfarinant i fregint i l'apartarem
( recordeu a posar-hi sal ).

I ara... la salsa ràpida!

Sofregirem la ceba que vagi quedant daurada, a continuació afegirem el raig de ratafia i deixarem coure uns dos minuts més. Seguidament hi afegirem la botifarra negra tallada a trossos normals ( després triturarem, per tan no importa massa la forma de tall ), deixarem que faci duran uns 5 minuts i afegirem el tomàquet i l'orenga ( a gust )... quan ho veiem al gust ho cobrirem amb aigua i deixarem fer uns 15 minuts.

Després senzillament serà triturar la salsa de la butifarra negra, quan ho tinguem anirem incorporant el conill i el deixarem fer a foc lent, que no hi hagi pressa. He posat com a espècie l'orenga, podriem posar altres, això va agust del cuiner o cuinera de casa.

És un conill ben curiós de manera de fer, normalment el conill ho fariem de maneres ben diferents, però d'aquesta manera farem un plat sorprenent i molt senzill.

Apunts pel plat...

Si quan teniu ja el conill amb la salsa fent xup-xup voleu animar el guisat, simplement afegirem butifarra negre tallada a daus i ho afegirem, així no quedarà tan sol el pobre conill ( els conills mai han de quedar sols... )

També quan ens disposem a emplatar i posarem el julivert picat, així trencarà el color negra i posarem aquesta nota de color tan xula!