dimarts, 28 de juny de 2011

FIDEUS AMB PEIX

Una de les tantes receptes que guardo... fetes a 4 mans, entre la meva àvia i jo mateix, aquests fideus són un plat exquisit, fantàstics.... que no tinc àvia? sí, i cuinem junts!

Per fer aquesta recepta necessitàrem... ( per 3 persones )

- 2 cebes
- 1/2 Pebrot vermell
- 1 Pebrot verd
- 1 Sèpia
- 2 Grills d'all
- 100g Gambes petites
- 1 Grapat de musclos
- 1 Grapat de Cloïses
- 1 Litre de Fumet ( caldo de peix )
- 300g Fideus gruixut, tipos per fer a la cassola


 COMENÇEM?? SOM-HI!!!

Iniciarem aquesta recepta agafant la sèpia ( neta ) i la tallarem a "quadradets", "cubs" o com vosaltres li volgueu dir... feta ja la tallada oficial la posarem a una paella amb un xic d'aigua i deixarem que la magnifica sèpia es begui tota l'aigua i l'apartarem.

I ara comença l'aventura dels fideus... Posarem l'oli a calentar a una cassolai un cop calent incorporem la ceba ( tallada ben petita ) i els pebrots ( els dos tipus ) i deixarem que sofregeixi, seguidament i posarem els alls ( prèviament ben picats, molt  picats ) i que vagi fent uns minuts més....

I ja incorporarem els tomàquets ratllats amb un raig de vi blanc, quan hagi fet una mica més i s'hagi evaporat el "vinet"  i afegirem els fideus i els hi farem dues o tres voltes amb el sofregit... i a continuació hi posarem el fumet ( important... el fumet té d'estar bullint o molt calent ).

I com a últim disfrutarem incorporant els musclos i les cloïses... corregirem de sal i pebre ( si fa falta ) esperarem 20 minuts i...... a MENJAR!!!!!! BON PROFIT!!!!!