dimecres, 6 de juliol de 2011

ALBERGINIA FARÇIDA AMB TOFU


Aquesta no serà la recepta única d'aquest apartat vegeterià.... aniran apareixent receptes senzilles amb un toc d'originalitat fet per nosaltres mateixos.  Una albergínia farçida és un festival per tots els sentits... fem disfrutar així el nostre dia a dia, sense recorrer en molts casos en albergínies comprades a botigues (ja fetes)... no costa massa fer aquestes princeses de la cuina, simplement ganes i un xic de temps.... les voleu fer? SOM-HI!!!

I què necessitarem per 4 persones? Agafaeu paper i llapis!

- 2 Albergínies ( contant que cada mitja serà per un convidat si veieu que us quedareu curts... dupliqueu)

- 2 Puerros
- 2 pastanagues
- 1 bloc de Tofu petit, uns 300g( a poguer ser el que no té cap gust afegit especial, el normal )
- 6 tomàquets madurs
- sal
- rosa seca ( opcional )
- Oli d'oliva
- Oli de girassol
- pebre

Començarem buidant les alberginies, quedant així com vaixells sense tripulants; amb un ganivet petit buidarem l'interior d'ella. Del que n'hagim tret ho picarem ben petit i ho posarem a un colador amb una mica de sal
( fent això treurem l'aigua que porta l'alberginia ).

I començareem amb el sofregit netejant els puerros.... quan ja estiguin ben nets els tallarem ben petits i començarem a sofregir el puerro amb un xic de sal. Seguidament hi afegirem la pastanaga ( abans l'haurem netejat, pelat i tallat ben petita ) i que vagi fent... quan ja ho veiem que està ben sofregit i afegirem un raig de ratafia i ho deixarem fin que es consumeixi.

Ja fet aquests passos importants ens disposarem a incorporar l'albergínia a la gran familia del sofregit... ho deixarem fer a foc lent, sense presses. Quan ja veiem que tots els ingredients estan al seu punt hi afegirem els tomàquets madurs ratllats, sense pressa anirem fent (fins i tot podriem afegir-hi  ratlladura d'una llimona o taronja ). Com a últim afegirem el togu tallat ben petit i que faci una bona estona amb el sofregit.

Ja amb totes aquestes parts completes ens disposarem a fregir les alberginies ( vaja, els vaixells sense navegants ) i ho anirem posant a sobre de papers absorvents, pels amics.... "paper de cuina", quan ja hagin perdut l'oli de fregir ho anirem incorporant a una safata pel forn... i així fins que estiguin totes al seu punt.

Com a últim la gran fase "omplir el vaixell"! agafarem el sogrefit ja fet ( al gust del consumidor ) i anirem omplint les princeses de la cuina amb tots els ingredients que haviem sogfregit.... i evidentment i opcional seria posar la rosa seca per sobre! ( dona color i un gust ple de matisos! )

Veureu que a la foto hi ha una salsa verda... podeu posar-hi crema de carbassó o d'espàrrecs verds per sobre i al forn.

Nota important... No utilitzo formatge ja que mataria el gust de tot plegat.


I aquí ho tenim.... BONISSIM!!!!!