dimecres, 13 de juliol de 2011

PÈSOLS A LA "CARDONENCA"


Aquest plat potser el trobareu molt simple o potser massa fàcil per fer... potser sí, però nois i noies el resultat sempre és bonissim; un plat amb molt de color i sobretot unes textures delicades i fortes a la vegada... Preparats per fer aquesta recepta ben senzilla però de segell ben maresmenc??? SOM-HI!!!!

X 4 PERSONES

- 600g de pèsols ( si els compreu al pagès seria bonissim, i el gust és INCREÍBLE! )
- 1 Botifarra negre ( uns 200g )
- 1 Botifarra blanca (uns 200g )
- Sajolida ( espècie a buscar a un arbolari )
- Sal 
- Pebre
- 7 tomàquets de sucar
- 2 cebes mitjanes (de Figueres...  el tipo que us agradi més )
- 4 grills d'all
- 1 raig d'anis
- 1/2 got de vi blancSi voleu saber com ho farem..... APA!!! A LLEGIR!!!!!!

Tan senzill com agafar les cebes ( ja pelades, rentades i ben picades ) começar a sofregir-les amb un xic d'oli i 4 grans d'all (amb una mica de sal ), afegirem quan estigui la ceba al nostre gust... els tomàquet ratllats, un pèl més de sal i de pebre, també un polsim ben agoserat den sajolida.

Ja, el següent pas és pelar i tallar la botifarra negra i blanca ( a quadradets, per exemple ) i ho afegirem.... tot seguit el raig d'anís... uns 5 minuts més i ja posem els grans actors en aquest "culebrot".... els PÈSOLS!!!!!
Quan ja els haguem fet al nostre gust afegirem el 1/2 got de vi blanc i ho deixarem tapat a foc lent fins que ho tinguem al punt.... ( abans de tapar afegir més sajolida, provar de gustos....)