dilluns, 24 d’octubre de 2011

AMANIDA "CUIT" (pel nou disc dels PULPOPOP)Aquesta amanida la vaig fer per un grup de música amb llengua catalana, els PULPOPOP. Aquesta inspiració gastronòmica/músical ve de la meva gran admiració per un grup com ells. Ells han tornat a obrir una linea nova a la nostre música, potser reconeixereu les seves influències o potser no, simplement és un grup que recorda... bufff!!!! escolteu vosaltres mateixos!!!
Ara han tret el seu primer disc "CUIT", per això aquesta amanida....  "CUIT" un disc com el que han tret es mereix un bon plat i com a ingredients bàsics... POP I FIGUES i una sorprenent vinagreta de taronja!
Sigueu benvinguts al món del.... "CUIT"!!!!!!!!!!I LA RECEPTA ÉS...................


AMANIDA "CUIT" AMB VINAGRETA DE TARONJA!

 


Enciam - A gust (això depenent de la gana, jeje)

Figues (ben dolçes!!) - 3

Taronja - 1

Pop cuit - ( a gust també, però al "super" ja el teniu "CUIT" i envasat )

Oli oliva - 1 cullerada

Oli girassol - 2 cullerades

Sal - Molt poca sal (donarem protagonisme els veritables protagonistes )

Vinagre (Mòdena) - 1 i 1/2 cullerada

Patata bullida amb pell – 1

Olives negres picades – 10

Rosa seca – Un polssim

Orenga - A gust

Per començar aquesta amanida anirem per parts i ho farem com els cuiners que surten per la TV!(tot ben ordenat davant nostre).

Començarem bullint la patata amb pell (però ben rentada eh!, que no quedi cap pèl.... bé el que hi hagi!), quan la punxem i el ganivet penetri fàcilment el cos de la dèbil patata la posarem a refredar.

Si comprem ja el pop envasat el treurem mitja hora abans de fer l'amanida, pel simple fet que agafi temperatura i no tingui gust a plàstic; el posarem en un plat a part.

L'única part complicada serà el pas que explico a continuació... agafarem les figues i les tallarem a “quarts” i les saltajarem amb un xic d'oli... mentre les estiguem saltejant posarem una mica de sucre per sobre, uns 5 minuts ( a ull ) més i també les deixarem apartades a un plat.


Per fer la Vinagreta “PULPOPOP” necessitàrem pelar i tallar la taronja de tamany d'una ungla, l'apartem. A un recipient i posaren les cullerades d'oli (girassol i oliva) més la sal i anirem afegint el vinagre anant movent la mescla amb forquilla preferiblement, quan ja ho tinguem i agefirem la taronja amb una mica de rosa seca, ho deixarem reposar una mitja horeta.

I ara ja només ens queda posar-ho tot amb ordre...

Començarem posant l'enciam al mig del plat, seguirem amb la patata (tallada a rodanxes no molt primes) i les incorporarem al voltant de l'enciam (intentarem que una mica de cada troç de patata quedi dintre l'enciam! Seguidament les figues... entre patata i patata....

Posarem troçets de pop sobre cada patata ( en guardarem dos tallets i els picarem per sobre l'amanida) a continuació posarem la vinagreta per sobre... Per finalitzar i posarem el pop picat i l'oliva negra picada... i com a ja fer la festa final del plat posarem orenga per sobre de l'amanida, sense por, que quedi espectacular de vista!

BON PROFIT!!!