dimecres, 26 d’octubre de 2011

"BIGOTI VERMELL" TRANSFORMAT EN PLATS DE CUINA

Començo una nova aventura gastronòmica/músical... si els primers van ser els PULPOPOP ara els hi toca a l'ANNA ROIG I L'OMBRE DE TON CHIEN... pel seu últim cd "BIGOTI VERMELL".
Els que em coneguin ja sabran que aquest grup és dels meus preferits, és un dels grups que et transporten a altres móns, sobretot en directa on l'Anna i els Chiens (Magí Batalla, Carles Sanz, Carles Munts i Ricard Parera) et fan viatjar a altres èpoques de la teva vida.... potser quan eres petit/petita, potser el primer petó o potser fins i tot et fan transportar en un món de contes liderat per la Caputxeta Roig!
Un grup que ha crescut en molts sentits, però evidentment en el músical cada pas que fan es nota una millora, si no aneu escoltant cançó per cançó i veureu que és com un d'aquells postres variats tan bons... que no saps per quina varietat començar, simplement... bombons de la música de casa nostre!
Es així amb aquesta breu introducció com a partir d'avui i cada setmana aniré penjant les cançons del seu disc transformades (sota la meva imaginació) en plats de cuina... hi hauran primers, segons i evidentment algun postre...
Començaré amb la peça que obre el seu disc "BIGOTI VERMELL"  que es diu igual. Espero que començeu a cuinar a casa vostre aquests plats que amb tot el cor els hi he preparat... però sobretot.... us he preparat a tothom qui ho estigui llegint... veureu com la música i la cuina va molt lligada!

Per fer el plat "BIGOTI VERMELL" necessitarem...

- Un grapadet de "Nabius" en castellà són els "Arándanos"... deshidratats ( a un super d'origen valencià els podeu trobar )
- Un grapadet de Fruits secs (barreja d'avellanes, anous, ammetlles...)
- 2 cullerades d'Oli d'oliva
- Enciams variats ( si podem anar al mercat millor ) a gust del cuiner de casa!
- 1 cullerada vinagre de Mòdena
- 8 grans de raïm negra
- 1 sobre de sucre
- 1 troçet de mantega ( no ens passem...)


Començem a pintar el "Bigoti Vermell"

Per començar posarem els grans de raïm ( ben nets ) a una paella junt amb la mantega, quan la mantega ja sigui fosa i incorporarem el sobre de sucre i deixarem fer a foc baix; Quan veiem que ja ens està fent un tímid caramel ho apagarem i ho deixarem reposar uns 5 mints.

Ja, amb el raïm apartat ens disposarem a fer la vinagreta de "Nabius", la farem simple i sense cap complicació... posarem a un recipient, les dues cullerades d'oli d'oliva, la cullerada de vinagre de Mòdena, un xic de sal i ho mesclem bé... a continuació hi afegim els "Nabius" (deshidratats) i ho deixarem reposar una mitja hora.

Mentre que ho deixem reposar ja agafem els fruits secs i els picarem ben petits, no ens passem de petits ja que també una de les gràcies és que notem les diferents tonalitats que ens aporten.

I com a últim pas netejar l'enciam ben net.

Ara ja només ens queda muntar el plat... molt senzill i eficaç...

Posarem un motlle cilindric ( a poguer ser d'acer inoxidable, si no ja sabeu que amb les ampolles d'aigua....) incorporem l'enciam, només a mig motlle, ho farem així perque aprofitarem l'espai per posar-hi grans de raïm laminat (del que hem el-laborat), fruits secs i una mica de la vinagreta ja feta. Un cop fet el "pis del mig" ho taparem amb més enciam i farem el mateix sistema però aquest cop a dalt de tot no hi posarem raïm... només els fruits secs i la vinagreta de "Nabius".

I si voleu com a la fotografia posar "Nabius" pel costat millor de cara a la vista, així omplim el plat i no ens queda l'amanida solitaria... així com a la cançó la separació es motiu de decoració, només amb una diferència que aquest plat, el "bigoti vermell" és més dolç!