dimarts, 25 d’octubre de 2011

POLLASTRE AMB POMES


Aquest pollastre està dedicat a les àvies, les úniques persones que estan mantenint el llegat de la cuina catalana! Potser amb aquesta frase ja heu tancat el blog o al contrari... segui llegint, doncs si és aquesta darrera us convido a provar un dels plats que em recorda més la meva infantesa...

El pollastre amb pomes no l'hem inventat ara, tampoc amb llimones o taronges o altres fruits... però aquest és molt i molt senzill de fer... només ho volia escriure per fer veure a molta gent que la cuina és més que "perdre el temps" (això ho diu algú)...

Agafarem "un quart" de pollastre... pit o cuixa... el que volgueu! i el posarem a algun recipient adient per anar al forn... li posarem sal, pebre, orenga, un xic de curri i un raig d'oli... cap al forn a uns 220graus. Quan hagi agafat el color tan carismàtic del pollastre al forn (uns 10 minuts depenent del forn...) hi afegirem... ceba tallada a juliana (fina), la poma tallada un pèlñ gruixuda i cap a dints!!!! baixarem el forn i ho deixarem que vagi fent... al cap d'uns 5 minuts i incorporarem caldo (millor de verdures) i ara si que ho deixarem fer fins que hagi consumit força caldo, i ho notem tot a punt (poma al punt, ceba cuita i evidentment pollastre fet)...

Apunt.... la ceba i la poma es poden passar (abans d'anar al forn) per la paella uns 5 minuts, així ens serà més fàcil la cocció!!!