diumenge, 13 de novembre de 2011

"LLADRE DE CORS, LLADRE DE VERSOS".... a taula!!!!

És el torn de la tercera cançó del disc, “Lladre de cors, Lladre de versos”, una cançó delicada i amb un punt de ràbia, una carta oberta plena de sentiment, crec que el personatge obre el cor i es declara en “guerra” d'impotència.... vaja... ja estic filosofant massa, anem a la cuina!!

Aquesta recepta he estat dubtant molt... per un cantó volia fer un postre amb contrapunt amarg, per l'altre em venia al cap algunes cremes concretes... en fi, aquesta cançó m'han vingut moltes opcions!

Una cançó com aquesta finalment l'he fet amb carbassó i el contrapunt l'he fet amb la beixamel de xampinyons... evidentment amb més ingredients, que són al meu gust la mescla de coses que tenim al cap... la poma, la dolçor i el pernil amb el color... el cor, el sentiment, i quasi tapant... el carbassó, la part que surt a la llum junt i pel costat la part fosca, la beixamel de xampinyons.


                                              LLADRE DE CORS, LLADRE DE VERSOS


INGREDIENTS X2 PERSONES



  • 1 Carbassó
  • 1 Grapat de xampinyonsç
  • 1 Poma
  • 2 Talls de pernil (finet)
  • 1 Got de llet
  • 1 Grapat de farina ( molt poca )
  • 1 Tall de mantega (petit)
  • 2 Ous
  • Orenga
  • Pa ratllat
  • Oli, sal
  • 1 Pastanaga petita


PREPARATS? SOM-HI!


Tallarem el carbassó, a un gruix mitjà, no ens passem de talls grans... tampoc de mida petita, penseu que ho arrebossarem. Salarem els talls i els deixarem a part.

Agafarem la poma i la tallarem (prèviament netejada i pelada) a làmines, igual que el carbassó, a una mida mitjana, aquest cas tirant a petit... i la passarem per una paella les làmines amb una mica d'orenga junt amb un xic d'oli... que agafin color. Ho apartarem.

Netejarem i pelarem la pastanaga, acontinuació la picarem ben petita, també l'apartarem.

Ara ja està tot quasi a punt per començar només ens falta la beixamel de xampinyons, molt senzilla...

Agafarem una paella i posarem els xampinyons (prèviament ben rentats i tallats a trossets) i els saltajarem amb un xic de sal i pebra; quan ja els tinguem ben saltejats i incorporarem el trosset de mantega, que es desfaci, ja desfeta posarem la farina ( un grapadet, no ens passem, unes tres cullerades soperes), ho deixarem fer fins que i veiem un altre color... quan veiem aquest canvi serà el moment de tirar la llet a la nostre mescla... ho anirem movent a foc mig. Hi podem incorporar julivert, així no és tan fosca aquesta beixamel. Ho deixarem fer fins que la textura sigui l'adequada.

I ja només ens faltarà arrebossar el carbassó i començarem a construir el plat... veureu a les fotos, una manera concreta, ho podeu fer com volgueu, total llibertat, aquesta forma és la que he entès com a cançó.

El pernil que no l'he comentat aniria com veieu a la foto, entre tall de poma i tall de poma, està bé fer-ho així ja que així farem que el pernil agafi temperatura.


BON PROFIT! BON APPETIT!