dilluns, 5 de desembre de 2011

"CLASSE MITJANA" i bona cuina!!! ( ROSA LUXEMBURG)

                                             

Aquesta recepta està dedicada al grup en llengua catalana que per a mi més em transmet; El seu disc “Com cremar una ciutat” marca un abans i un després a la meva vida, totes les seves cançons semblava que estiguessin escrites d'un període molt concret de la meva vida!

Els anteriors treballs que havien tret, evidentment m'havien agradat per la seva forma d'encarar el rock, una vessant poc vista per les nostres terres... sense complexes i amb ganes de dir coses diferents!

Un grup com els Rosa Luxemburg, a part de tot el que he dit, faig aquesta recepta per donar la benvinguda el seu nou disc “CLASSE MITJANA”.

Si mirem el llibret ( http://rosaluxemburgmola.wordpress.com/ ) veurem una història... comença amb un mort... He aprofitat els records que encara guardava quan varen vindre a un programa de ràdio que feia a Sta. Maria de Palautordera... per tan una part ja la tenia assegurada... plat de muntanya!!! a més podríem ser un pèl macabres i pensar que els peus de porc són parts del mort, de l'origen del disc “CLASSE MITJANA” i els farcells junt amb els bolets tota l'aventura d'un disc carregat de sorpreses i tonalitats diferents ( en el plat serien textures diferents )


Què necessitarem pel plat.... “CLASSE MITJANA”?  • 2 Peus de porc
  • 1 pot de bolets
  • 2 cebes
  • 1 pastanaga
  • 2 fulles de llorer
  • 1 copa de vi blanc
  • 2 claus d'espècie
  • 2 tomàquets

Després de netejar els peus de porc els partirem per la meitat i els posarem a coure a una olla amb aigua, sal, una ceba, la pastanaga, el clau, el vi blanc, la farigola, una fulla de llorer... durant 3 hores.

També ho podríem posar a olla pressió... per aquesta cançó ho farem treballat i deixarem que de l'olla surtin totes les olors magnifiques i que impregni la nostre cuina d'aquesta esencia.

A part farem un sofregit amb una ceba tallada petita (prèviament pelada), amb una fulla de llorer, sal i pebre.

Quan ja ho tinguem sofregida la ceba, hi incorporem el tomàquet picat ( prèviament els tomàquets escaldats, treien la seva pell ), i els bolets sencers... quan ja estigui sofregit tot plegat hi incorporarem la copa de vi blanc i caldo dels peus de porc ja bullits ( un cullerot ). També julivert picat que doni una mica de color. Posarem els peus.


Ho deixarem fer a foc lent, hi afegirem un raig de vi negra i una mica més de caldo dels peus.