divendres, 2 de desembre de 2011

VENDEUSE DE RIRES.... a taula!!

Aquesta és una de les receptes més curioses, més atrevides pel receptari del disc “Bigoti vermell”; Una recepta on he intentat crear el mercat (la base de xocolata), la noia que ven els somriures (la magdalena)... i els mateixos somriures (els daus de poma)!

He prescindit del personatge de la cançó que mort d'un atac de riure... prefereixo pensar i ser optimista i representar aquesta figura com els colors que escampen el plat (sucres de colors).

Un plat així evidentment és per fer-ho provar als nens i nenes de les vostres cases, amb aquest plat trobaran diferents textures i tonalitats, per tan un bon moment per jugar amb ells mentre els hi expliqueu algun conte sobre la “venedora de riures”... de ben segur sortiran molts contes d'aquest personatge!

Bé, doncs... que necessitarem?  • 25g Xocolata negra
  • 10g mantega
  • 1 magdalena
  • 1/2 poma “golden”
  • sucre de colors
  • salsa de maduixa
  • 1 sobre de sucre
  • paper film                                                                 COMENCEM!


Un postre senzill però divertit de fer, sobretot amb nens i nenes que ens ajudin a crear el plat.

Primer agafarem i posarem a un plat (de sopa ) la xocolata a trossets, la mantega i cap al microones a mitja potencia durant 1 minut.. Ho traiem i removem, si veiem que encara està una mica dur i afegirem un minut més.

A la vegada posarem paper film a un plat... posarem un motlle cilíndric al mig del plat.

La xocolata que haurem desfet la posarem dintre del motlle, que tapi l'espai del motlle. Ho deixarem a la nevera una nit. L'endemà veureu que ja està sòlid i si el traiem amb prudència ens quedarà la gran galeta/bombó, ho apartarem.

Ara buidarem una magdalena... simplement amb un ganivet petit que talli, farem de la magdalena un pou, vaja que el buidar-ho quedarà com un pou.... també l'apartarem i la reservarem.

Agafarem la poma i la tallarem a cubs petits ( prèviament pelada i passada per aigua ), la saltejarem amb el sobre de sucre; quan hagi agafat color daurat hi afegim el “xarop” de maduixa ( aquest el comprarem al supermercat... ).

I ara ja només ens queda muntar el plat.... el mercat (la xocolata), la magdalena (venedora )els trossets de poma (els somriures i riures) ja a dins de la venedora... i per acabar els sucres de colors!!!!!!!