diumenge, 8 de gener de 2012

"CHANSON D'AMOUR"... a taula!

Aquesta cançó podria ser la banda sonora d'alguna pel·lícula d'aquelles de rampells frenètics d'enamoraments on hi han els moments de calma, on els protagonistes es miren i es fa silenci a la sala, un silenci... màgic!

Una peça musical com aquesta es mereix un plat dolç, un plat que sigui un entrant o un primer plat on el protagonista sigui una ceba transformada en caramel i unes cireres protagonistes ( per fi ) d'un plat important!

Un plat i una cançó que van de la mà per fer de les vostres cuines, unes cuines deliciosament oníriques.

Espero que aquesta “CHANSON D'AMOUR” transformada en un plat culinari us faci creure que el món segueix sent fantàstic!

És un plat antidepressiu ( no va en broma, el sucre és un gran estimulant ).


Per fer aquesta recepta necessitarem;





- 100g de cirera ( d'en Roca.... millor )

- 1 Massa per pizza ( si la compreu, la més fina )

- 1 Kg de cebes

- Sal

- Oli

- Sucre

- Orenga


(El truc per fer aquesta recepta irresistible és simplement fer una bona ceba caramel·litzada, fer d'ella la protagonista d'aquesta coca tan especial!)

  • Tallarem les cebes fines i les posarem a una paella amb un xic d'oli i a foc mig.
  • Quan les cebes ja tinguin l'aspecte i textura “potxada” incorporarem el sucre que cobreixi la ceba, sense por, que ens quedi com si hagués nevat. Ho deixarem fer a foc mig fins que el color sigui el característic de caramel. Ho apartarem i ho deixarem refredar.
  • Ara ja ens disposem a netejar les cireres i treure'ls-hi el pinyol... les partirem per la meitat. També es podrien tallar a làmines, però per aquesta “Chanson d'amour” he preferit d'aquesta forma.
  • I per fi farem la festa... agafarem la massa de pizza i la posarem sobre una safata de forn o safata plana on poguer posar la massa. Ja estesa la posarem dos minuts al forn que agafi cos i força.
  • I ara només ens caldrà una cosa... anar posant els ingredients... la ceba primer, l'escamparem ben escampada per tota la massa. Seguidament les cireres per sobre i una mica d'orenga. Ho posem al forn (170 graus... més o menys, depenent del forn ).
  • Només ens caldrà estar atents, ja que la ceba està feta i la cirera té poca cocció, per tan pocs minuts i a gaudir d'un plat divertit i suggerent!

Bon profit! Bon appétit!