dijous, 5 de gener de 2012

"Corre, brinca, salta, vola"... a taula!!

GELATINA DE VERDURES


Aquesta recepta és divertida per fer amb els nens i nenes; una recepta original i simpàtica per fer que els més menuts mengin verdures i participin de la cuina com mai!

M'ha portat dies pensar en aquesta, ja en tenia una al cap però he anat treien i posant fins arribar aquest plat. Senzillament una delícia per acompanyar per exemple amb torrades o fins i tot per acompanyar algun pollastre al forn.

Amb les criatures sempre hem fet gelatines de fruites amb diferents formes però aquesta agafem el millor d'un sofregit de verdures i el convertim!


Anem a comprar amb els petits?



  • 2 fulles de gelatina neutre
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó
  • 3 tomàquets madurs
  • orenga
  • sal
  • 1 ceba


Ja tenim tots el davantal posat i mans ben netes...? doncs som-hi!!!

Comencem a pelar i tallar la ceba a tamany mitjà (després ho triturarem, per tan el tamany no importa) i ho sofregirem amb un raig d'oli i un pèl de sal.

Quan ja veiem la ceba daurada afegirem el pebrot vermell i el carbassó ( també net i tallat ) i ho deixarem fer uns 8 minuts; seguidament afegirem els tomàquets (ratllats) i ho deixarem uns 5 minuts més. Penseu que ens ha de quedar mig cuita la verdura.

Ara, ja amb el sofregit fet afegirem aigua i un polsim d'orenga... l'aigua justa que cobreixi fent que la cocció duri uns 4 minuts a foc viu (hem d'acabar la cocció de les verdures amb l'aigua)

Ho triturarem i ho posarem a foc mínim.

A part, a un vol petit posarem una mica d'aigua i hi posarem les dues fulles de gelatina ( just per que s'estovin ), les treure'm del vol i ho afegirem en el sofregit...

Un parell de minuts remenant bé i constantment, ja que es té de desfer del tot les dues fulles de gelatina.

Ho deixarem refredar a temperatura ambient fins que ens quedi tebi... ja ho podrem posar a un motlle i a la nevera durant 5 hores.