dilluns, 27 de febrer de 2012

ANNA ROIG... a taula!!!!!

L'altre dia estava mirant de fer una de les últimes cançons de l'Anna Roig, del seu disc “Bigoti Vermell” (gastronòmicament  parlant), anava pensant la recepta i de cop vaig haver de marxar cap a la feina, allà em vaig oblidar de les receptes del disc fins al final del “servei” ( diem “servei” a cada dinar o sopar )... va ser pensant en el menú de cap de setmana quan de cop em vaig il-luminar... faria el plat de l'ANNA ROIG!!! ho tenia clar i em va sortir de cop!
I no seria el de cap cançó, no, seria el seu plat, el teu plat! I així és com l'endemà vaig polir la recepta i va sortir al menú! Les respostes dels clients varen ser genials!!
Per mi, és el plat que pot represantar més bé a l'Anna! Ara... ho heu de jutjar o valorar vosaltres!!!
Doncs si algun dia us deixeu caure per Girona i voleu veure una mica més o saber més... al Barri Vell, estic al restaurant “Llevataps”!!


                                                                ANNA ROIG


Què necessitem per construir el plat de l'Anna?

1 fulla pasta brick
1 cuixa pollastre rostida o forn
1 tros de roquefort
1 grapat de magranes
crema de llet
llet
farina
1 ceba
oli oliva
melmelada de fruits del bosc



Comencem a crear a l'Anna? SOM-HI!

La construcció d'aquest plat és senzill i no gaire complicat; el primer pas serà agafar el pollastre... (poso rostit o al forn ja que si no el plat no agafa el caràcter que volem) i treure'm la carn de l'os amb els dits, fent així, filaments o trossos de pollastre. Un cop fet ho reservem.

Seguirem tallant ben petita una ceba i la iniciarem en el procés de daurar-la a una paella amb un xic d'oli d'oliva fent que comenci el so d'una peça musical gastronòmica.

Quan la ceba la tinguem al nostre color desitjat hi afegirem el pollastre i el deixarem que faci una estona a foc baix...

Un parell de minuts després hi afegirem les magranes ( com he posat a la llista d'ingredients un grapat, a gust vostre la quantitat! ) ho deixarem fer junt amb els altres ingredients un parell de minuts més... seguidament el tros de roquefort fins que es desfaci.

Ara comença l'aventura de la farina, hi afegirem unes tres cullerades soperes i deixarem que es cogui uns minuts amb els ingredients ( si no esperem i anem per feina el resultat seria de gust enfarinat ).

Ara ja toca el moment de la llet, posarem la llet que cobreixi la nostre “massa” i a foc lent ho deixarem fer fins que ens quedi la “massa” densa, no líquida. La deixarem refredar.

Ens disposarem a fer els embolcalls “ANNA ROIG”... agafarem la pasta brick, la fulla i la dividirem en vuit parts. Ja amb les vuit parts només falta omplir els “triangles” amb la nostre massa!!

Ara ja només ens queda posar-ho al forn les nostres creacions ( prèviament calentat a 180 Cº ) fins que ens quedin els “triangles” amb un color.... espectacular! Daurats i cruixents!

I per fer la llàgrima de cirera... es pot fer un coulis de cirera o una mermelada de cirera o fruits vermells!!

Doncs ara si que us puc dir...


                               BON PROFIT!!!!!