dimarts, 26 de juny de 2012

"GERTRUDIS"... A taula!


Aquesta recepta ja cridava a aquest grup, Gertrudis, aquesta truita fa un contrast perfecte per la seva música! Uns ingredients senzills, com les cireres, ous, ceba i sucre però que al barrejar-ho obtenim un gust festiu i ideal per dies de calor!
Un grup com Gertrudis havia de tindre uns elements que poguéssim valorar des de molts punts de vista, que fins i tot un producte com la ceba li poguéssim donar la volta (metafòricament parlant). Estem doncs davant la truita “GERTRUDIS”, la truita que fa ballar i sobretot la truita que t'anima... si no us ho creieu... proveu-la! Ja m'ho sabreu dir! Apa! Salut i farigola!


INGREDIENTS PER LA TRUITA “GERTRUDIS”

  • 3 cebes
  • sucre
  • 250g cireres
  • 4 ous

ANEM PER FEINA!

Per fer aquesta truita el primer pas serà caramel·litzà les cebes.... les pelarem i tallarem finetes. Les posarem a una paella amb un xic d'oli fins que quedin “potxades”. Un cop ja ho tenim amb aquesta textura hi afegirem el sucre, que cobreixi les cebes... sense por! Ho deixarem fer a poc a poc a foc mig fins que ens quedi el color daurat, fetes ja ho apartarem i ho deixarem refredar.

El següent pas, és el més delicat, més que res per la integritat de la cuina... traurem el pinyol de les cireres!!! vigileu, aneu alerta... les taques de cirera costen de treure... poseu-vos un bon davantal!! també vigileu amb les coses que tingueu al costat... si ho feu sense cura... pot acabar una cuina estèticament... surrealista!

Bé un cop tret el pinyol a les cireres ho afegirem a la ceba que havíem apartat i la farem coure amb les cireres uns 3 o 4 minuts, que la cirera faci la parella perfecta amb la ceba!

I ara ja només ens caldrà batre els 4 ous, afegir la mescla de cireres i ceba que ja teníem i apa! Ja tindrem aquesta deliciosa truita!!!!


BON PROFIT!!!!!