dimarts, 16 d’abril de 2013

OBESES... a taula!


Aquest plat és pel grup "Obeses"... vaja, per a mi és el plat OBESES. Un plat contundent però amb matisos divertits.
Són de la comarca d'Osona, i d'allà podem descobrir productes alimentaris boníssims, i com diuen ells "el porc ha de ser de Vic". De la comarca estan sortint molts grups de música, una mini explosió que també podem anar degustant al nostre ritme, però sobretot sense perdre el fil!
Doncs de Tona ( a 10km de Vic! ) ens apareix aquest grup de música, ens apareix un petit miracle dins el món de la música cantada en català.
Si mirem els seus dos discs podria haver fet una "botifarra amb seques" o un "pa amb tomàquet"( i pernil), però he intentat passar la frontera de l'aparença, igual que si els escolteu, no us podeu quedeu amb la primera sensació, heu de gratar (no gaire eh!), si em feu cas molts de vosaltres descobrireu tot una mina de talent!

Bé, doncs aquest plat és una reversió del pà amb tomàquet, bé senzillament és fer un plat oposat.
A la base de la torrada farem ceba caramel-litzada
      
 4 cebes tallades fines i les posem amb un xic d'oli a la paella, les deixarem suar a foc mig. Quan ja estiguin al punt hi afegirem el sucre sense for, que crobreixi, com si estigués nevat. I el truc és simplement no anar amb pressa i deixar fer fins que caramel-litzi al nostre gust de color.

Per fer la segona capa, serà el torn de les albergínies, les farem escalivades...

Les posarem a una safata pel forn (jo hi poso a la base paper d'alumini) fent uns talls a les albergínies no gaire profunds i verticals. Un raig d'oli i apa! cap al forn! Temperetures i tot plegat si les necessiteu envieu correu a bonacuina@hotmail.com

La tercera i la potent amb contrast és la carn picada... vaja, una bolonyesa ben parida (el mateix, si voleu la recepta concreta envieu mail al ja esmentat  paràgraf anterior)

I finalment i per acabar incorporem a la família de la torrada el formatge brie. Incorporo aquest formatge ja que pel grup m'ha vingut al cap directament. Altres formatges també hi anirien bé,  això va directament a  gust del cuiner/a de casa, però per sort a Catalunya podem presumir d'un gran assortit de formatges... no deixeu perdre l'oportunitat de tastar alguns d'ells!

I aquí ja teniu el plat OBESES! Una gran torrada per un gran grup!

Salut i farigola! I per més info, http://www.obeses.cat/


@100vinagretes

!