diumenge, 12 de maig de 2013

LA CARRAU... a taula!



Actualment hi ha una escena musical catalana molt elevada , però només gratant una mica la superfície (dels grups més actuals) una mica ens trobem amb grups com ells. Grups que han deixat marca, de fet no han parat pas! segueixen portant la festa per pobles i ciutats! 15 anys de LA CARRAU!
De fet va ser una senyal quan vàrem anar a Santa Coloma de Gramanet a l'Homenatge Ovidi Montllor (aquest mateix any) i ells hi varen tocar. Va ser una explosió interior i vaig tornar a recuperar la seva música. Per tan i com a regal aquest grup que tants cops escoltava i escolto he fet aquesta recepta. Una recepta amb aires tradicionals amb incorporacions de petites locures.
El plat com veieu són pilotes (sí, sí, les de nadal) però amb aires de primavera fregant l'estiu. També la salsa o crema és agafar l'idea de les patates de l'escudella i reversionar l'idea. Més o menys he fet com ells (amb tots els respectes i admiració cap al grup) barrejar la part tradicional amb influències d'altres verals.
Només una anècdota, en el llibre "Afrodita" (molt recomanat) de la Isabel Allende, compara l'escudella i carn d'olla com una orgia orgàsmica.


És un plat molt senzill de fer, només cal que us poseu LA CARRAU i entreu a la cuina...i alça!
Més info d'ells... LA CARRAU

Per les mini pilotes farcides de formatge

- 400g carn picada
- Julivert
- sal
- pebre
 1 ou
- pa ratllat
- farigola 
- formatge gouda

Haurem de barrejar tots aquests ingredients, no poso quantitats del pa ratllat, tampoc de la farigola o julivert ja que va a gust vostre, no patiu segur que us surt bona... molt bona!
Amb aquesta barreja farem les mini pilotes amb trossets petits de formatge dins, farem les pilotes i les enfarinarem. Millor amb aspecte de mandonguilles, així enganyem una mica els convidats/dades fent així un joc divertit.
Ara ens caldrà posar caldo de verdures (si el feu vosaltres mateixos, millor que millor!) a foc, que comenci a bullir, quan així ho faci el posarem a foc mig i les pilotes petits dins!
La cocció no és massa llarga, per comprovar agafarem la més lletga d'aspecte i l'obrirem no ha de quedar crua si no si que la ballarem!

Per fer la salsa-crema patates 

- 2 cebes de Figueres
- 2 patates
- 1/2 porro
- sal
- pebre
- 1 cullerada de sucre

Molt senzilla de fer aquesta crema. Tallarem les cebes i les posarem a sofregir amb un xic d'oli, quan quedin escalfades hi afegirem el sucre, i que vagi fent a foc mig.
Quan ja estiguin en el color desitjat hi afegirem les patates tallades a trossets petits, també que facin sense pressa, uns 5 minuts a foc mig. Seguidament hi afegirem el porro també tallat ben petit i cap a dins; Un parell de minuts i ja ho cobrirem d'aigua.
Quan estigui tot ben cuit ho triturarem i ja ho tenim!


@100vinagretes

I LA CARRAU a taula!!