divendres, 19 de juliol de 2013

LA TROBA KUNG-FU amb SANTALEGRIA... A taula!


Normalment faig un plat per músic o grup de música, aquest cop però he agafat una recepta que ja tenia feta per la TROBA ( el Gazpatxo ) i he afegit un altre plat, fent així un petit menú especial per anar ballar la RÚMBIA. Un nou disc, una nova festa, la Troba mai falla per això aquest menú!
Un gazpatxo de síndria i cireres ja que crec que és molt representatiu de la nostre gastronomia, i una sopa com aquesta, freda, és apte per a totes les butxaques.
El cus-cús ja que com a la gastronomia, ells com a grup uneixen tot tipus de músiques del món i això tan a la gastronomia com a la música s'agraeix.
Un gran disc i un menú amb la seva marca... ja ho sabeu, abans d'anar a ballar RÚMBIA.. feu un glop de gazpatxo i un plat d'amanida i som-hi! Apa! Amunt!


ENTRANT - GAZPATXO DE SÍNDRIA I CIRERES

1 Pebrot vermell
1 Ceba
300g Síndria
1 Grapat de cireres
6 Tomàquets madurs
Oli oliva
Oli de Gira-sol
Sal
Menta fresca (a gust del cuiner/a de casa)

És de les receptes més fàcils i divertides de fer. Ho hem de posar tot a una olla ( tallat a talls grans ). Evidentment les cireres hi treurem el pinyol.

Hi afegirem 3/4 d'aigua i la resta per cubrir meitat oli d'oliva i oli de gira-sol. Ho deixarem sense triturar una hora a la nevera.

Quan hagi passat l'hora ho triturarem i ho colarem. Ho deixarem a la nevera que refredi, si no... el gazpatxo cap gràcia ofereix!



AMANIDA AMB CUS-CÚS

200g cus-cús
Pernil dolç ( a gust )
Pernil salat ( a gust )
60g Formatge fresc ( també a gust)
1 Grapat d'anous
Enciam
Oli oliva
Sal

Aquesta amanida la complicació és 0, 0 absolut. Agafarem una paella i amb un xic d'oli farem agafar color al cus-cús, quan ja estigui daurat ho cobrirem d'aigua, la justa. Hi afegirem sal i apa!
Els altres ingredients només cal mesclar amb el cus-cús i refredar, a l'estiu és bàsic en aquests tipus de plats.


Podrieu fer alguna maionesa especial... Només cal que mescleu un ou amb oli, ho tritureu fins que quedi  un pèl consisten i afegiu l'ingredient que volgueu (fruites, fruits secs, herbes... personalment m'agraden molt les de fruites!)

Més info del grup  http://www.latrobakungfu.net/

@100vinagretes