diumenge, 27 de juliol de 2014

CONÈIXER A JAUME FÀBREGA

El passat 7 de Juliol al bar restaurant "Terra d'Escudella" (@tdescudella) del barri de Sants es va fer la presentació del llibre "L'ESSÈNCIA DE LA CUINA CATALANA" del gran i bestial autor JAUME FABREGA (@Jaumefabrega).

Per a mi i per molts cuiners ha estat i segueix sent un referent de la gastronomia dels Països Catalans.
Un autor prolífic amb grans llibres i grans escrits a diaris com el de Girona. Ell ho ha estat literari i la meva àvia, la cuinera fiscia com a referència sempre present ( i amb la sort que està viva i cuinem plegats).

El més important de tot és que el tenim viu, és un autor vigent i actual. La seva forma d'explicar la cuina de casa nostre fa més palèsa la gran cultura gastronòmica que ens hem anat passant de generació en generació.

Poguer conèixer en Jaume va ser per a mi una experiència molt bèstia; tenia davant meu  (després xerrant amb ell) a un home que m'ha ensenyat através dels seus llibres, un home que la seva saviesa culinària l'havia transformat en format "idol", una persona a seguir. Ara i després d'uns dies he pogut escriure aquest breu text, no volia tampoc escriure en aquell moment ja que hagués estat un escrit només d'adjectius positius (n'hi articles, n'hi verbs....).

Ara i després d'uns dies només puc seguir pensant en ell i en la seva forma d'encarar la seva presentació del llibre junt amb en Roger (Un altre dels meus referents, un valent com pocs gastronòmicament parlant!-Soci i cuiner del Terra d'Escudella-).

Per tan, una tarda per emmarcar, per això la fotografia que veureu sota de l'escrit!

Només agrair ja per acabar al Jaume i el Terra d'Escudella per fer possible aquesta trobada d'inquiets gastronòmics!


@100vinagretes