diumenge, 20 de juliol de 2014

CUINA TEATRAL - ÚNICA FUNCIÓ

El dijous 26 de Juny va ser una nit molt especial, m'explico; havia de crear una carta teatral, una carta amb els plats lligats amb autors clàssics del teatre.
El jove valent dramaturg i director Jordi Casanovas m'ho va deixar anar (coneixent el que feia de plats musicals) però clar, no em podia quedar només amb un plat, ja que venien companys i companyes seves de professió i volia fer alguna cosa que no hagués fet mai....
Durant més o menys una setmana em vaig estar estudiant els autors.


Era evident que era complicat fer una relació d'autors com "Wedekind", "Lope de Vega" o el mateix "Shakespeare" entre d'altres amb productes que utilitzo habitualment a la cuina del "Tatau l'Antiquari" de Sants. Però poc a poc es va anar veient la llum, poc a poc vaig anar filant una obra de teatre gastronòmica.
Al final del text veureu la relació plat-autor.

Per exemple, un dels autors, "Lope de Vega" a la seva època es menjava molta llegums, per tan vaig cuinar un "Hummus de mongeta blanca".
Un altre, "Ben Jonson", diuen que era un bon amic de "Shakespeare" i que fins i tot els hi agradava menjar peix... per tan li vaig adjudicar les sardines a la planxa.

I així cada autor, fins i tot vaig afegir a la carta noms com "senyora busca butaca", "critic a la brasa" o "entrades 2x1".

I els postres? doncs també, i com són final d'àpats, també van ser finals opcionals per obres de teatre...
"Mort accidentada" Mousse de xocolata "Final feliç" Pastís-mousse de préssec "Assassinat" Pastís de pastanaga

I heus aquí els vidres del restaurant per una nit van ser marcats com si d'una obra de teatre es tractés!

I clar, no només el vidre s'havia de fer alguna cosa... a les cartes dels clients vàrem fer el mateix sistema, així cada client que mirava la carta, ens preguntava... això ho feu cada dia?? o directament feient broma demanant l'autor que corresponia al plat.


I així va ser com el Tatau l'Antiquari va ser origen d'una nit d'estiu!

Gràcies Jordi per incitar la creativitat!
Gràcies Vanessa per ser-hi fent d'apuntadora!