dissabte, 16 d’agost de 2014

ARRÒS DE VERDURES


A primera vista i per gent que sigui una "hooligan" de la carn pot fer cares d'haver menjat llimona al veure l'arròs. Bé, si és així no us espanteu, no quedareu amb gana.

Per fer aquest arròs i pensant en 4 persones he utilitzat...

 - 1/2 Pebrot vermell
-  10 xampinyons
-  1/2 alberginia
-  1/2 carbassó
-  2 cebes de figueres
-  1 gra d'all
- 1 fulla de llorer
- 4 grapats d'arròs
- Brou de verdures


Aquest és un dels arrossos més senzills i complicat a la vegada. Comencem pelant i tallant ben petites les cebes i les sofregirem amb un gra d'all, una fulla de llorer, sal i pebre negre. Quan ja l'haurem daurat, apartarem el llorer i el gra d'all.

Afegirem el carbassó i l'alberginia, també ben net i tallat petit. Que vagi fent, heu d'estar una mica alerta si voleu la verdura cruixent, si ho voleu com la samfaina, podeu anar més tranquils.

Anem calentant el brou de verdures.

Afegirem els xampinyons ben nets i tallats a quarts. Com més grans els talls millor. També els podrieu saltejar i afegir després. Com preferiu.

Ara és el moment de posar-hi sal i pebre negra a tot plegat. I com és de verdures i podem afegir herbes com romaní o farigola seca. També Curri o altres espècies que ja us dic ara que quasi totes lliguen perfectament amb la verdura.
I ja per fer més celebració hi podem incorporar un raig d'anís dolç.

Ara ja és el torn del tan desitjat arròs... 4 grapats i cap a dins. Un parell de minuts i apa! a incorporar el brou, que cobreixi i una mica més. Hi podem afegir una mica més de sal.

Ara ho controleu bé no sigui el cas que us quedi una pasta més dura que el ciment! Jo tinc una paret de casa tapada amb arròs  passat així que aneu alerta!

Un arròs per vegeterians, vegans i gent que un cop a la setmana es vulgui fer un regal gastronòmicament diferent!

Salut i bons aliments!

@100vinagretes