dijous, 14 d’agost de 2014

ROMA GASTRONÒMICA ( jajajaja )


Molt bones família!Tot bé?

Com bé ja sabeu algunes persones, jo i la Marta vàrem viatjar durant 6 dies per Roma. Un viatge altament agotador. Com nens anàvem per totes bandes amb mapa a la mà i somriures infantils per veure aquella preciosa ciutat.
Ara bé, a mi també m'interessava per la gastronomia de la mateixa Roma i nois i noies... bastant decebut!

Tot el que escriuré a continuació fa referència a la gastronomia....

Una ciutat que viu del turisme evidentment hi han d'haver "restaurants" tipos la "Rambla" de Barcelona, però joves del cap dret... ROMA SÓN LES RAMBLES. Uns preus desorbitats, i una qualitat més que discutible.
Per posar un exemple, a la ROMA de Palatino, Forum, Colosseu, Vaticà i podria anar dient... els preus mínims de pizza són entre de 10 i 14 euros una pizza. Sempre pots trobar casos especials, que t'omplen els ulls de llàgrimes d'emoció (riures sarcàstics).

Per altre banda, zones com el barri Jueu, o el barri de Trastevere teniu més opcions de menjar millor i a millor preu. No us penseu pas que serà una passada la gastronomia.... no pas!

Ara, perdoneu, si us voleu gastar per persona mínim 25 euros, teniu diferents llocs, però tampoc em fiaria massa il-lusió ja que no oblidem el tema turisme. En aquests com bé pensareu no hi vàrem entrar.

Tema pizzes....

La base la tenen clara i molt controlada, ara, tema del contingut dona molt que desitjar. Com pagant 12 euros per una pizza et posen 4 talls (mitja lluna) d'alberginies i fines amb patata al forn!? (totalment cert!). O pagant 9 euros, el tomàquet és de pot i et posen formatge i l'esmentat tomàquet? Horrorós. Una "calzone" carbonara sossa, formatge ja sòlid, ou imaginari junt amb el formatge i un pernil dolç de l'econòmic?

Tema pasta...

Molt bé... en llocs comptats, la pasta que presumeixen d'estar al dente... està a la "parete", si ho tirés contra la paret rebota o en alguns casos destrossa la paret. No ens equivoquem, el dente no és crua com una sola de sabata. Les salses de la pasta una altre cosa que deixen molt que desitjar.... una carbonara, tomàquet, pesto... és tan complicat? crec que no, ara ells ho deuen tenir com a nivell superior i estan un graó per sota.
Les quantitats discutibles i forçades.

I ja tema amanides...

Millor us les estalvieu, no deuen ser la seva especialitat, jajaja Veureu una fotografia d'amanida... enciam de bossa, panís (trangènic, evidentment), una merdeta tonyina i olives de POT!!! Aquesta el preu era de 8 euros. En vàrem menjar una altre d'espinacs amb parmesà a un  altre establiment i bufff!!! Molt de verd, una ratllada de parmesà subtil i poc més, aquesta 10 euros i estava fora de l'àrea més comercial.

Postres...

Aquí la nostre valentia es va reduir veient preus i algunes cartes que feien fredat amb els noms o preus que hi havien. Perdó, l'última nit vàrem ser valents i un dels tresors d'Itàlia com el Tiramisú vàrem triar... només diré  varen anar al restaurant del costat i van tornar amb el Tiramisú.

No parlo per parlar ja que els pocs diners estlaviats que tenia els volia gaudir menjant com m'havia dit molta gent. De fet de 6 dies vàrem tastar 10 restaurants. Per tan no estem parlant d'un sol cop d'anar-hi i ens prenguessin el pèl.


AH! i una cosa MOLT IMPORTANT! diuen que si passeu per un restaurant i la clientela parla italià segur que és de fiar... MENTIDA! Penseu, que hi ha molt de turisme de totes parts d'Itàlia que hi van també a fer turisme! 

Un dels exemples és del restaurant esmentat pels postres (tiramisú). Teniem una taula de 4, 2 àvies i els seus dos néts (per deducció) al costat. Eren Italianes i quan els hi portàven els plats, les ganyotes que feien eren genials! Molt expressives però sense faltar el respecte s'entenia perfectament que les havien enssarronat.

Per tan, si voleu menjar bé... no aneu a ROMA!La "calzone" carbonara que explicava... quan la van portar feia molt bona ganya, ara.... no vaig fer foto ni de l'interior!L'amanida terrorifica, només cal mirar el plat-recipient-orinal... i després observeu bé l'amanida.... Això es mereixeria denúncia! jajaja@100vinagretes
bonacuina@hotmail.com