dilluns, 1 de setembre de 2014

Repte #200Vinagretes

Si aquest blog va començar per donar a conèixer el llibre de les "100 Vinagretes d'Autor" ara aquest blog serà còmplice del repte #200Vinagretes.

Del 22 d'agost del 2014 fins el 22 d'Agost del 2015 al restaurant Tatau l'Antiquari serà l'escenàri on es desenvoluparant totes les 200 vinagretes.

Per amanides, carns, peixos... etc! Una salsa base on hi podem afegir infinitat de productes, només ens caldrà imaginació i atreviment.

No hi ha cap intenció de fer un segon llibre de vinagretes, ja que aquestes entrades que anireu veient seran ja com un llibre, més senzill i econòmic per tots plegats!

Per començar escriure les primeres 4 ja el-laborades i servides al Tatau l'Antiquari (ja en queden 196)


Vinagreta amb Mango

Aquesta és una de les més xules per acompanyar uns musclos al vapor o alguna daurada a la planxa....

Agafarem el mango i el pelarem, el tallarem a trossets i el triturarem. Afegirem (al gust de cada persona) oli d'oliva, oli de gira-sol, sal, vinagre (si incorporeu de poma... mola més!) i un xic de sucre. Ho batrem tot plegat.
 Vinagreta de meló

El meló és una de les fruites més consumides durant l'estiu, una de les peces de fruita més festejades dins de qualsevol sopar o dinar d'amics i amigues.
Per fer-la només necessitarem un tros de meló (depenent de la quantitat que volguem fer), oli de gira-sol, oli oliva, sal i vinagre (el ja històric i llegendari "Mòdena" hi funciona molt bé).
També ideal per peixos a la planxa o una bona amanida amb trossets de meló i formatge fresc per exemple.

Vinagreta de taronja

Les taronges! les grans aliades per quan comença el fred! Una de les fruites amb més eficacia per evitar constipats. Penseu sempre que si cuinem el suc de la taronja, les propietats i vitamines marxen com un cop de vent. Per tan aquesta és una de les millors maneres per guarir les nostres defenses i preparar-nos com ardits guerrers i guerreres.
Exprimirem un parell de taronges i ho mesclarem amb l'oli de gira-sol i l'oli d'oliva (no poseu masses quantitats d'oli... si no perd tota la gràcia). També sal i pebre negre. Ho mesclarem amb una forquilla.
Per amanides és ideal... ara que si us torneu locus i loques... fregiu unes sardinetes i apa!


Vinagreta de musclos

Aquesta és un pèl més el-laborada. Netejarem els musclos i els farem al vapor. Els deixarem refredar. Un cop ja oberts i freds treurem la carn d'ells. Ara ja només ens quedarà picar els musclos i mesclar-ho amb oli de gira-sol, oli oliva, vinagre (el de vi és més que correcte). També hi marcarem un abans i un després afegirem pebrot vermell i pebrot verd picat ben petit. Sal i pebre. Si hi poseu una mica de romaní sec... de llàgrima!
Ideal per peixos però també per valents i valentes... no us puc dir res més! La cuina és per fer sortir la nostre imaginació a vegades amagada!Qualsevol dubte

bonacuina@hotmail.com
@100vinagretes
https://www.facebook.com/reptevinagreta