dimarts, 4 de novembre de 2014

TURRONS PREMATURS


Entrar a un supermercat el dia 3 de Novembre i veure tota una enorme prestatgeria plena a vessar de turrons és simplement incòmode. Crec fins i tot que han superat l'arsenal de la temporada passada. Denomino o classifico com arsenal ja que aquesta paraula és d'origen bèl-lic i fa referència a totes les armes. Per tan, unes armes de destrucció massiva pel nostre estomac.
Aquestes peces dolces si ja les comencem a ingerir a dia d'avui, quan arribi el dia oficial de menjar aquests preuats tresors familiars no entrarem per la porta.

Em vaig quedar molt parat davant de la gran prestatgeria de turrons però més encara amb el preu! Cap supera els 3 euros, de fet n'hi han d'1 euro! Això ens podria fer sospitar que estem menjant merda i de la tractada, com si mengessim pinso de gos. I el pinso, comparat amb aquests turrons a pela el metro són glòria.

Però això ens porta un problema i gros. Els turrons artesans són peces de culte gràcies els supermercats que posen aquestes bogeries de preus molt econòmics. Aquests supermercats fa que quan et diuen el preu del turró artesà i fet un a un (quines coses eh!) el trobem car i fem cares desagradables pensant que qui ens ho vol vendre ens pren el pèl! I no joves del cap dret qui ens pren el pèl són les grans superfícies.Mireu si no de que estan fets, no només us quedeu amb xocolata o massapà, mireu els additius i la composició. Ara mateix per internet podeu saber que ens aporten o que són aquestes E.16262 (un exemple de número no real).

Si mireu la lletra petita i investigueu una mica enlloc de mirar videos de gossos que toquen el piano veureu que ens administren amb cada barra de turró substàncies perilloses pel nostre cos, algunes a la llarga provoquen malalties i de les greus. No és secret, només cal que busqueu l'additiu al google.

Bé, potser molts de vosaltres no haureu arribat fins aquest punt, pels que heu arribar felicitats i gràcies.

He carregat contra les grans cadenes de supermercats però alerta! De turrons artesans heu d'anar també en compte! Més que res per les fires que es fan i es desfan per arreu del nostre territori i que amenacen d'aquí poc a treure el cap per places i carrers. Algunes parades es salven, però joves del cap cot heu d'observar bé i no creure el primer hippie que et diu que els ha fet a casa. Primer hi parleu, converseu, que us ho expliqui tot molt bé. No seria el primer cas de treure del plàstic turrons de supermercat i fer veure através de les seves arts que semblin super ECO i GUAIS. Si ho fan algunes pastisseries... els hippies de parada i fonda també ho fan (alguns eh!).

Bé, després d'haver carregat amunt i avall contra el món del turró... bé, més ben dit, del món del turró prematur. I d'haver carregat contra algun que altre hippie que ens vol vendre gat per llebre...

Salut i neules!