dilluns, 29 de desembre de 2014

2014 ESTUPIDESA 2015


Tots i totes estem immersos en valorar l'any quan s'acosta el següent. És com veure les orelles al llop, ens acostem a un canvi forçat de xifres i la consciència ens persegueix.
Plataformes com facebook ens fabriquen el nostre any amb fotografies i altres plataformes espectacles similars.
Ens resumeixen l'any amb notícies, fotografies, frases, cares...
La bogeria, per un dia ens torna marionetes d'un fet tan absurd com un canvi d'any.

La gastronomia està permanentment en aquesta bogeria de valorar i observar els restaurants amb més estrelles o més "glamour" camuflat amb estètica popular.
Ens passem l'any valorant un restaurant o l'altre, el tipos de cuina d'un o el postre d'un altre. Ens obliguem a que ens agradi certs tipos de producte quan es posen de moda.
Si fas un sopar de "Sushi" a casa amb uns Gintònics tens un èxit assegurat (evidentment parlo d'un sector de la societat). Si aquest sopar hi afegiu música depriment de fons, altrament anomenada "Indi", teniu molts punts per ser aplaudits.

Per això mateix, aquest 31 de desembre, el dia clau per a moltissima gent no passarà res més que canviarem de xifra i amb això ens vendran que el 2014 estarà passat de moda i hem de mirar el futur enlluernador. Un 2015 que el començarem plens de desitjos i fantasies.

En el món de la gastronomia el començarem amb els pijos cuiners dient que tornen a la cuina de la iaia, que és importantissima i bàsica. Aquests mateixos hipòcrites fa molt pocs anys la ignoràven i ens tractàven d'atrassats gastronòmics a qui la fèiem. Encara ara passa, i molts joves que mal aprenen a escoles d'hosteleria ho pensen. Anem criant inútils.

No em falla la memòria i recordo molt bé els cuiners que poc a poc han anat jugant verbalment i s'han posat a dir que la cuina de la iaia "mola". Cuiners i cuineres que van pel carrer vestits super bé, super guais, que enlloc d'una cuina semblen personatges frustrats de la moda i la tendència.
Aquests mateixos menjaran fuà, filet de bou, reduccions, ostres pel fi d'any. I després a gaudir d'un puto gintònic a 16 euros.
Ara que també de la mateixa branca de cuiners vestits guais hi han els pelacanyes... sense un duro i volguent fer un sopar similar... ells ho faran amb salmó fumat, paté, gambes... això sí, els hi canviaran la cara als plats i semblarà qui sap què!

La societat viu boja durant tot l'any i és en aquest periòde de festes on és palpable pel carrer, pels restaurants, supermercats...etc!
És en aquest moment si ho mirem com si fos un aparador i nosaltres poguessim mirar des de l'altre banda veuriem simis evolucionats com zombies mirant mòbils amb actes a vegades només relacionats amb primats de garrot en mà.

Doncs tot això ho arreglem menjant raïm i desitjant el nostre futur pel 2015! Un aplaudiment per a tots i totes nosaltres!

Ja em perdonareu si faig aquest escrit bastant punk relacionat en el canvi d'any però joves és que fins i tot a les botigues et venen les ulleres amb l'any nou! Alguns amb llums!

Suposo també que ja és l'últim espetec de l'any en format festes i jo personalment ja estic fart de llums, anuncis i productes triplicats de preu. També fart de llegir menús de restaurants que per dir escalivada, diuen verdura de temporada a la brasa o per dir pastís de xocolata negra en diuen delícia de xocolata (aquest encara ja que alguns animals hi posen "capritxo"). I moltissimes tonteries d'esnobs fantasmes i sense respecte pel gremi. Però no patiu que hi han revistes o critics que els hi encanta!

Tornant al 2014 a punt de fer el pont a un dia més d'un nou any... seguiu com volgueu! que no us venguin les motos del disseny n'hi tampoc les modes de pijos camuflades amb estètica simpàtica o popular.
Aquests desitjos que demanareu que no siguin propietat de cap marca o gran cadena.
Els desitjos són vostres, de ningú més i heu de mirar el vostre voltant, no defalliu! Estem en un moment actual on ens intenenten que no veiem l'autèntica realitat através de molts àmbits...
- La música... Músics sense cap missatge amb una moda al darrera.
- Nostalgia constant ens la venen per televisions o ràdios
- Missatges d'autoajuda que fan fredat omplen llibretes i altres. Però no d'autoajuda real si no amb frases com..."eres mi mejor momento". Ho escric en castellà perquè encara no he vist lloc que en tinguin en català.
-Productes altament perillosos com begudes amb gas que tots coneixem ens adormen el cervell. Rieu, rieu, però proveu de deixar de veure aquestes begudes i ja em direu com us sentiu.
- Revistes absurdes amb esquers tan inútils com personatges que els hi diuen famosos. Vendre el terme "famós" és un constant de cada any. Si ets famós moles, encara que siguis el malgirbat d'en paquirrin.
- Sèries per internet! Ara tothom enganxat a sèries d'internet de molts capitols... ens ho fem mirar? Gràcies!
- Reposicions de sèries tan absurdes com Plats Bruts i no Els Joves o l'Escurçó negre! Encara donarien idees i no és bo, millor reposem coses banals perquè la gent no pensi.


En fi joves del cap dret i ulleres del 2015... no pretenia ser tan negatiu, m'he deixat anar! Gràcies per la vostre comprensió.
Respireu, torneu a respireu i veureu com els peixos en el riu ja no hi beuen, estan fumant al bar del costat (a fora clar, si no multa dels peixos grans)!

Salut i festa amb seny envasat!.