dilluns, 9 de març de 2015

8 MARÇ i 364 dies més de l'ANY!


Quan era petit i de més gran i fins el dia d'avui associo a la meva àvia anant a comprar i cuinant. També i evidentment de vacances amb el meu avi i infinitat de records més.
Tot plegat l'eix vertebral el lligo mentalment amb la cuina. Si penso en callos, calamars farcits, patates amb escrita, cassola d'arròs, mandonguilles amb sèpia, calamars a la romana, croquetes de pollastre, macarrons amb carn, canelons de Sant Esteve, escudella... segueixo? Pasta amb una salsa brutal de xampinyons i tomàquet, pollastre farcit, bacallà a la llauna, allioli negat, fideus a la cassola, arròs amb pebrots verds, cigrons atorronats, truita de carbassó... etc!

Ella com moltes d'altres dones han mogut els ciments del nostre país! Mentres els homes només es preocupàven per fer arròs amb els amics o fer el "millor" allioli elles anàven i van al mercat. Mentres els senyorets feien d'intel-lectuals, elles estàven al seu darrer netejant i cuidant la seva roba!

I ara? doncs moltes dones estan a residències on els seus fills o néts les van a visitar un cop al més si hi ha sort! Molts d'aquests delinqüents sentimentals hi van un cop l'any. Elles els hi van donar vida, amor i ensenyament i ara? ignorades com si no haguessin fet res, fins i tot com una molèstia.

També he de dir que hi han molts casos i tampoc m'agradaria generalitzar. El fet és que em fa personalment molta ràbia veure com ignorem la saviesa culinaria que ens han aportat. Ara són tot llibres d'homes com a grans referents... i una polla com una olla! Per a mi els meus referents sempre seran en un 80% dones! I la que porta el pes de la meva vida culinaria és la meva àvia!

El dia de la dona? I uns ovaris ben grossos!!!! Mentre aquest dia sigui un pretext per fer els regalets de compromís o posar els estats de facebook, twitter, instagram com ens arribem a estimar les dones... MENTIDA!


En fi, des d'aquest escrit m'agradaria posar vermell alguns "periodistes" gastronòmics que encara viuen a la prehistòria i encara els costa posar a primer nivell a moltissimes dones cuineres!

Els refotuts medis haurien d'anar canviant d'esquemes! Vergonya que a ràdios o televisions siguin fent seccions de cuina els homes.

Bé, prou, em relaxo no sense abans recordar els michelins i neòfits practicants que van molt equivocats i qui sembra recull joves! Al camí ens trobarem, no ho dubteu!

Estimades... aixequeu ben alt les paelles! Contra el masclisme mediàtic... ganivets amunt!